Jouw docenten zetten werkpaden met activiteiten klaar. Deze ingeplande werkpaden zie jij in het menu 'Leren'.

Het overzicht laat per week de activiteiten en hulpmiddelen zien. Via dit overzicht kun je ook doorklikken naar het lesmateriaal van de activiteit.

INHOUDSOPGAVE

Wat is een werkpad?

Wat staat er in het werkpad?

Veelgestelde vragen

Wat is een werkpad?

Een werkpad is een planning van de activiteiten die jij de komende periode gaat maken. Het werkpad heeft een start- en einddatum en kan gericht zijn op leerlingen met verschillende streefniveaus (bijv. vmbo-basis, havo etc.).
Welke activiteiten jij ziet, is afhankelijk van jouw streefniveau. Het is dus mogelijk dat jij andere activiteiten ziet dan jouw klasgenoten.

Stap-voor-stap video instructie: Het werkpad

Wat staat er in het werkpad?

Stap-voor-stap instructie: Werkpadoverzicht bekijken

1. Kies in het menu op 'Leren'. Je ziet nu welke werkpaden in de huidige week actief zijn.
  2. Wil je bekijken welke werkpaden vorige of volgende week actief zijn? Dan kun je via de pijltjes door de weken bladeren.
  3. Klik op je ingeplande leerlijn/werkpad in de lijst. De werkpadplanning wordt geopend.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Stap-voor-stap instructie: Activiteiten

1. Klik een weeknummer aan om de activiteiten te bekijken. De verschillende activiteiten zijn:
    •  - Inlever
    •  - Seminar
    •  - Lezing
    •  - Communicatiesessie
    •  - Labsessie
    •  - Zelfstandig werken
    •  - Les/Leeractiviteit
  2. Via  achter de activiteit, ga je naar de inhoud van die activiteit.
  3. Klik op  om een bijlage te openen als deze beschikbaar is.
  4. Bij een inleveropdracht is de knop beschikbaar zodat je je gemaakte werk kunt inleveren.
  5. Het werkpad met de activiteiten staat standaard op je streefniveau. Daag jezelf uit door het streefniveau aan te passen en de opdrachten op een ander niveau te doen.
  6. Zodra je bezig/klaar bent met een activiteit klik je op het selectieveld om de status te veranderen. De volgende statussen zijn mogelijk:
    afgerond
    gestopt
    mee bezig
  7. Zodra je de status van een activiteit hebt aangepast, is het mogelijk om opmerkingen toe te voegen aan een activiteit. Deze opmerking kan jouw docent inzien en hij kan hier op reageren.
    Klik op om een opmerking toe te voegen en/of te bekijken.

Veelgestelde vragen

Mijn docent heeft activiteiten klaargezet deze week, maar ik zie ze niet. Waarom zie ik geen activiteiten en/of leerdoelen staan in mijn werkpad?

Een veelvoorkomende fout bij nieuwe leerlingen is dat de beheerder nog geen streefniveau heeft ingesteld. Ben jij een nieuwe leerling en zie jij geen activiteiten in het werkpad staan? Neem dan altijd contact op met de beheerder binnen jouw school.

Ben jij geen nieuwe leerling en/of is jouw streefniveau goed ingesteld? Dan kunnen er nog een paar redenen zijn dat jij geen activiteiten ziet:

• de activiteiten in het werkpad, zijn niet voor jouw streefniveau, bijv. een activiteit die voor het niveau vwo is, zie jij niet (standaard) als jij het streefniveau havo hebt.
  • De activiteiten staan niet (in de juiste week) van het werkpad. Jouw docent kan controleren of hij/zij de activiteiten in je juiste week heeft geplaatst.

Heb jij het juiste streefniveau en weet je zeker dat de werkpadplanning van de docent klopt? Neem dan contact op met de support van Klik Onderwijs, door op de Help-knop rechts onderin te klikken. Stuur hierbij altijd een screenshot mee van het complete venster, zodat de support jouw sneller kan helpen.

Waarom zie ik meerdere keren dezelfde activiteit staan in het werkpad?

Als jij de activiteiten in jouw werkpad bekijkt, dan staat standaard de weergavemodus op 'vanuit leerdoelen'. Hiermee wordt elk leerdoel één keer getoond, met daaronder alle activiteiten die erbij horen. Als een activiteit bij meerdere leerdoelen hoort, dan zal hij dus bij elk van deze leerdoelen getoond worden.

Vind je het niet prettig om een activiteit meerdere keren te zien? Zet dan de weergavemodus op 'vanuit activiteiten'. Hiermee wordt elke activiteit één keer getoond, met daaronder alle leerdoelen die erbij horen.

Hoe groot mag mijn bestand zijn die ik wil inleveren?

Een bestand mag maximaal 64 mb zijn.

Kan ik ook meerdere bestanden inleveren?

Nee, per activiteit kun je maar één bestand inleveren.
Wil je toch meerdere bestanden inleveren bij één activiteit, dan zou je van deze bestanden een ZIP-bestand kunnen maken. Hoe je dit doet, hangt af van het systeem/device (zoals Microsoft of Apple) dat jij gebruikt.

Ik wil een opmerking plaatsen bij een activiteit, maar ik kan er niet op klikken. Wat gaat er mis?

Je kunt pas een opmerking plaatsen bij een activiteit, indien je de status hebt gezet op Afgerond, Gestopt of Mee bezig. Zodra je de status hebt aangepast zul je ook zien dat het icoontje van lichtgrijs veranderd in zwart. Vanaf het moment dat het icoontje zwart is, kun je er op klikken op opmerkingen toe te voegen.

Wil je meer informatie? Klik hier om onze Support omgeving te bekijken!