Wil jij het Klik LMS direct als een app kunnen gebruiken op je computer of tablet? Installeer dan de PWA (Progressive Web App) van het Klik LMS.

Stap-voor-stap instructie:

1. Open (bij voorkeur) je Chrome browser.
  2. Open het Klik LMS via platform.klikonderwijs.nl
  3. Bovenaan in de adresbalk zie je nu dit installatie icoontje verschijnen:
  4. Klik op dit icoontje. Deze pop-up wordt vervolgens getoond:
  5. Klik op Installeren.
  6. In jouw taakbalk wordt nu het logo van het Klik LMS gezet.
  7. Wil je het LMS openen, dan klik je op dit logo en het LMS wordt direct getoond op jouw scherm.

Alternatief: Voeg het Klik LMS toe aan je Mac Dock

Vanaf MacOS Sanoma (versie 14.0) is het mogelijk om iedere website toe te voegen aan je Dock. Op die manier kun je ook snel toegang krijgen tot het Klik LMS. Onderin je Dock krijg je dan een mooi Klik LMS icoon.

Stap-voor-stap instructie:

1. Open Safari op je Mac.
  2. Open het Klik LMS via platform.klikonderwijs.nl
  3. Log in met je account.
  4. Zodra je bent ingelogd en je ziet je dashboard, dan klik je linksboven op 'Archief' en klik vervolgens op 'Voeg toe aan Dock...'. Je krijgt nu deze pop-up:
  5. Wijzig de url naar https://platform.klikonderwijs.nl/ en klik op 'Voeg toe'. Er wordt nu een Klik LMS icoon toegevoegd aan je Dock.
  6. Klik op dit icoon en het Klik LMS opent direct. Log in met je account.

Het Klik LMS icoon verwijderen uit je Dock

Wil je het Klik LMS icoon verwijderen, klik dan met je rechtermuisknop op het icoon en kies voor 'Verwijder uit Dock' (zie je deze optie niet, sluit dan eerst het scherm af via rechtermuisknop > 'Stop'. Daarna nu kun je wel klikken op 'Verwijder uit Dock')